Wednesday, February 27, 2008

Odessa hat - Odessa pipo

After getting totally intrigued by knitting blogs this year I have many times come across this Odessa hat by Grumperina. It's so pretty, and just what my daughters needs for spring (never mind this Finnish winter which has been crap). I found the perfect pink yarn that does not itch. The only thing is, that I could not find beads big enough to thread on the yarn so I had to modify the hat a bit and sew the beads on after I completed the hat. It took no longer than it would have taken to thread the beads onto the yarn, but of course they don't show as well since they are so tiny. Anyways, my younger daughter here absolutely loves her hat and she looks so pretty in pink, don't you think so too?!

Also the yarn consumption was a lot less than I thought so I have more than enough to make another of these in the same color for her bigger sister. Originally I had planned to make it another colour, but perhaps I just buy some different shade of beads instead. Beads are never a stupid thing to have around the house anyway.

Sen jälkeen kun alkuvuodesta totaalisesti innostuin neuleblogien surffailusta olen useasti törmännyt tähän Grumperinan Odessa pipoon. Se on kaunis, ja juurikin sitä mitä tyttäreni tarvitsevat kevääksi (puhumattakaan tästä suomen talvesta joka on ollut todella syvältä). Löysin täydellisen vaaleanpunaisen langan joka ei kutita, harmittavasti vain en löytänyt tarpeeksi isoja helmiä jotka olisi voinut pujottaa lankaan joten oli muokattava ohjetta sen verran että ompelin helmet hattuun jälkikäteen. Ei siinä mennyt sen kauempaa kuin olisi mennyt pujottaa helmet lankaan alunperin, mutta koska helmet ovat aika pieniä eivät näy niin hyvin. Joka tapauksessa nuorempi tyttäreni rakastaa hattuaan kovasti, ja vaaleanpunainen pukee häntä, eikö?!

Lankaa kului pipoon paljon vähemmän kuin arvioin joten minulla on tarpeeksi lankaa jäljellä tehdäkseni toisen samanlaisen pipon isolle siskolle. Aluperin ajatus oli tehdä pipo toisenvärisenä, mutta todennäköisesti vain ostan toisensävyisiä helmiä siihen. Helmiä ei koskaan ole taloudessa turhaan.

Pattern: Odessa hat by Grumperina to be found at MagKnits
Ohje: Grumperinan Odessa pipo joka löytyy MagKnits:istä

Yarn: Sandnes Mandarin Petit shade 4502, 100% cotton, 50g =180m
Lanka: Sandnes Mandarin Petit sävy 4502, 100% puuvillaa, 50g = 180m

Needles: 3mm circs 40cm, 3mm dpn's
Puikot: 3mm 40cm pyöröt, 3mm sukkapuikot

Other: approx 100 beads
Muuta: noin 100 helmeä


Yarn consumption: 29g
Langanmenekki: 29g

No comments: