Thursday, December 04, 2008

Purple beret - pinkkisävyinen baskeriMy friend asked me to knit one (actually two :)) of these for her daughter for Christmas and since it's been ages since I've knitted anything for the head I thought it would be fun for a change. The pattern was clearly written and easy to follow + I nearly always get gauge if I use the yarn mentioned as well as the needle size recommended. To me the hat seem to have a funny shape, but perhaps it's a matter of taste. I'd personally like the hat to have a little more easy heightwise. Now I am dwelling over whether I should or shouldn't add a few rows straight between increases and decreases. I don't know. I will let you know what I decided after I have finished it :)


Ystäväni pyysi minua neulomaan tällaisen tyttärelleen jouluksi ja koska en ole neulonut pitkään aikaan mitään päähän sopivaa suostuin. Ohje oli selkeä ja helposti ymmärrettävä ja koska annetulla langalla ja puikoille yleensä saan oikeankokoista silmukkaa oli neulominen mukavaa. Minusta hattu on jotenkin hassun mallinen, mutta ehkä se on makuasia. Henkilökohtaisesti olisin halunnut hieman enemmän väljyyttä korkeussuunnassa. Nyt pohdin pitäisikö vai eikö pitäisi lisätä muutama kierros suoraa suljettua neuletta lisäysten ja kavennusten välille. En ole vielä päättänyt, kerron sitten kun olen tehnyt toisenkin lätsän.
pattern: Yhteishyvä-magazine 11/2008
ohje: Yhteishyvä-lehti 11 / 2008

yarn: Novita Nalle Four Seasons winter colorway, 75% wook / 25% polyamide
lanka: Novita Nalle Four Seasons talvi, 75% villaa / 25% polyamidia

needles: 3mm 40cm circ, 4mm 40cm circ, 4mm dpn's
puikot: 3mm 40cm, 4mm 40cm, 4mm sukkapuikot

yarn consumption: 89g
langanmenekki: 89g

size: adult
koko: aikuiselle

started: November 26
aloitettu: Marraskuun 26

finished: December 2
valmis: Joulukuun 2


1 comment:

Riina said...

Hyvä ohje, kiitos vinkistä! Nalleen on vaikea löytää hyviä ohjeita, minulla on jemmassa 150g kaunista metsänvihreää Nallea ja siitä on pakko tehdä jotain pientä, koska en ole löytänyt samanpaksuisia lankoja kaveriksi!