Friday, February 15, 2008

Pink top - vaaleanpunainen bolero

Slowly I am getting there - actually getting something finished. There has been so many unfinished jobs for so long. Me, a person who always finish what I start a.s.a.p - I have started working on many different projects suddenly. Sometimes it's because like Grumperina I need some 'mindless knitting to take on the train or bus without having scissors, measures, needles, many balls of yarn etc around, sometimes it's because it simply isn't 'hat day' or 'scarf day' today. All this gets my husband (to-be) laughing hysterically. Men, most of them don't get women at all. There might be a few exceptions though, one of which seem to be the great Canadian knitter Criminy Jickets. Go check this blog, this man understand women at least when it comes to knitting :)


Finally I have finished this top for my colleagues daughter. The same that I made the two short-sleeved tops and the white top (the same as this one) for. This did not turn out very well although it looks fine on the photo. Not that there's anything drastically wrong either, it just isn't good enough to me. It was the pattern, hard to understand and weird choices (like the bit that you use for tying the top - it actually comes from the neckline instead of from the waistline which to me would have been a better choice). This is the first of the two that I made, the white one is a wee bit better because I made some modifications, but I did not want to change it too much because they needed to look the same still. I am glad they are done though, and I can focus on something even more difficult (the traditional gloves.... *phew*)


Pikkuhiljaa hommat etenee - taidan itse asiassa saada jotain valmiiksikin. Minulla on niin kauan ollut niin monta keskeneräistä työtä että ei ole mitään oikein tapahtunut. Minä, ihminen joka aina säntillisesti vie loppun työt jotka aloitan ennen seuraavaa huomaan yhtä äkkiä tekeväni lukuisaa eri työtä. Joskus se johtuu siitä että Grumperinaa lainatakseni tarvitsen jotain 'aivotonta' ottaakseni sen mukaan bussiin tai junaan, ettei ole saksia ja neuloja ja lankakeriä ja mittanauhoja pitkin. Joskus taas siksi ettei kertakaikkiaan satu olemaan 'huivipäivä' tai 'pipopäivä'. Tämä saisi mieheni purskahtamaan hysteeriseen nauruun. Miehet, ne ei kertakaikkiaan ymmärrä naisia. Todennäköisesti on muutama poikkeus, yksi niistä on kanadalainen superneuloja Criminy Jickets joka ymmärtänee naisia ainakin kutomisen saralla. Käykää katsomassa hänen bloginsa.


Vihdoinkin tämä työkaverin tyttären bolero on valmis. Tämä tuli samalle jolle tein vaaleanpunaisen ja -sinisen lyhythihaisen topin sekä valkoisen (saman kuin tämä) pitkähihaisen. Tästä ei tullut kovin hyvä vaikka se kuvassa näyttääkin ihan kelvolta. Ei siinä varsinaisesti ole mitään vikaakaan, se ei vain kelpaa minulle. Vika oli ohjeessa, hankalaselkoinen ja outoja valintoja, esimerkiksi en ymmärrä että sitomisnauhat tulevan niskan takaa eikä vyötärönauhasta. Tämä on niistä kahdesta ensimmäinen, valkoinen on jonkun verran parempi koska tein siihen joitakin muutoksia, mutta en voinut muuttaa sitä kovin paljon koska halusin niiden olevan samanlaiset. Olen iloinen että ne ovat valmiit, voin keskittyä nyt johonkin vielä haastavampaan - kuten perinnesormikkaisiin *huokaus*.
yarn: Novita 7 veljestä 75% wool / 25% polyamide
lanka: Novita 7 veljestä 75% villaa / 25% polyamidia

pattern: Neuleklassikot - a knitting booklet in Finnish
ohje: Neuleklassikot kirjanen

needles: size 4,5mm ciruclar + 4,5mm dpn's for sleeves
puikot: 4,5mm pyöröt sekä 4,5mm sukkapuikot hihoja varten

yarn consumption: 175g
lananmenekki: 175g

size: 128cm / 8 years (the model is a small 7-year-old)
koko: 128cm / 8 vuotta (mallina pieni 7-vuotias)


No comments: