Monday, February 08, 2010

Denim Poncho - farkunsininen PonchoRather dull and boring to make, but the outcome is quite allright :) I rather dislike the monotonous cutting of the fringe but crocheting layer after layer of chains is not really that exciting either. All the same, this is not for me, but for a friend so I am glad I made it :)

I had to make some mods because allthough I used the yarn indicated as well as given sized needles and hook the poncho was about 25 cm high (max) by the time it was done according to the pattern. I just wonder.... I couldn't figure it out. I can usually count on gauge if I use the given yarn + needle but this time it just didn't work. So I just crocheted until I ran out of yarn .


Aika tylsistyttävä ja pitkästyttävä tehdä, mutta lopputulos on ihan kiva. En erityisemmin pidä hapsujen loputtomasta leikkaamisesta, mutta ketjusilmukoiden virkkaaminen kerros toisensa jälkeen ei ole järin jännittävää sekään. Niin tai näin, poncho ei ole itselleni vaan ystävälle, joten olen iloinen että tein sen :)

Piti tehdä vähän muutoksia koska vaikka käytin annettua lankaa ja puikkoja poncho oli hädin tuskin 25cm korkea kun se ohjeen mukaan oli valmis. Ihmettelen... en tajua. Yleensä voin luottaa tiheyteen jos käytän ohjeessa annettuja lankoja ja puikkoja mutta tällä kertaa se ei vain toiminut. Niinpä virkkasin kunnes lanka loppui.


pattern: from a magazine, my guess is Novita's own
ohje: jostain lehdestä, veikkaisin Novitan omaa

yarn: Novita Isoveli 75% wool / 25% polyamide, 100g = 130m, colour denim 175
lanka: Novita Isoveli 75% villaa / 25% polyamidia, 100g = 130m, väri farkku 175

needles: size 5mm circs as well as hook
puikot: 5mm pyöröt ja virkkuukoukku

yarn consumption: 271g
langanmenekki: 271g

size: one size
koko: yksi koko

mods: crocheted at least an extra 10-15 rounds
muutoksia: virkkasin ainakin 10-15 ylimääräistä kerrosta

started: January 30
aloitettu: tammikuun 30

finished: February 8
valmis: helmikuun
8