Monday, July 06, 2009

Cotton cardi - puuvillatakki



This is for my older daughter (the one, who won't wear wool:)). I thought I'd save a little money on buying cotton instead of the bamboo/wool blend that I used for the younger daughter's cardi, but that was a BIG mistake. Knitting was not TOO bad, it was a little loose so you had to be careful not to split it, but the result was way worse than knitting it. I haven't seen anything so uneven for ages plus it pulls strangely (leftwards on the picture, see?) no matter how I block it.
I am sure it's going to be used because the recipient liked it, but I am sure as hell not pleased with it. Sigh. No cotton for me for a while, thank you very much.




Tämä on vanhemmalle tyttärelleni (sille joka ei suostu pitämään villaa :)). Ajattelin että säästän muutaman roposen kun ostan puuvillaa edellisen bambu-villasekoitteen sijaan, mutta se olikin ISO virhe. Itse neulominen ei ollut ihan kamalaa, vaikka lanka oli löyhäkierteistä joten oli varottava halkaisemasta sitä, mutta lopputulos oli paljon kamalampi. En ole nähnyt niin epätasaista työtä aikoihin, ja se vetää omituisesti (kuvassa vasempaan, näetkö?) vaikka kuinka pingotan. Olen varma että neuletta tullaan pitämään koska vastaanottaja vaikutti tyytyväiseltä, mutta ihan takuuvarmasti en ole tyytyväinen. Ei enempää puuvillaa minulle vähään aikaan, kiitoksia.



pattern: Suuri Käsityölehti 4 / 2009
ohje : Suuri Käsityölehti 4 / 2009


yarn: Novita Luxus Cotton (eco & organic) colour584 and 532,
28 rows and 22 st = 10cm, 50g = 106m
lanka: Novita Luxus Cotton (eco & organic) värit 584 ja 532
28 riviä ja 22s = 10cm, 50g = 106m


needles:3,5mm and 4mm circs (60cm)
puikot: 3,5mm ja 4mm pyöröt(60cm)


yarn consumption: a total of 292g
langanmenekki: yhteensä 292g


size: 140cm
koko: 140cm

other: 10 buttons
muuta: 10 nappia

mods: I made it all in one piece up until the armpits, and also joined the pieces again for the raglan decreases, the pattern had all pieces and decreases separate
muutoksia: tein sen yhtenä kappaleena kainaloihin asti ja yhdistin taas raglankavennuksia varten, ohjeessa kaikki palat ja kavennukset tehtiin erikseen


started: June 17
aloitettu: kesäkuun 17

finished: July 3
valmis: heinäkuun 3



No comments: