Wednesday, October 31, 2007

Yellow joker -keltainen jokeri

Finally something's ready again. It feels like it always takes so long to actually show something ready when you are working on so many projects, especially now that the second brown vest takes up so much time. The front of the vest is now 2/3 done, the back is still undone but seeing that it's simple stockinette it's ready in no time.

At some point I found this pattern on Garnstudios site, it's a drops design. I have now finished this one for Katri, Elli's orange one is still on the needles because the vest is not a suitable job to take to work or in the car because it has 7 balls of yarn hanging from it. This is great, and as soon as my colleague saw it she asked me to make one each for both of her grandchildren. I promised. It was very nice to knit, I like knitting stuff that isn't monotonous and this wasn't, but still easy enough so that you don't have to focus all your attention on it.

Vihdoinkin jotain valmista taas. Tuntuu että aina kestää niin kauan kunnes saa jotain valmista näytille silloin kun on monta työtä puikoilla - varsinkin nyt kun se toinen ruskea liivi vie niin paljon aikaa. Sen etukappaleesta on nyt 2/3 tehty, takakappale uupuu vielä mutta koska se on sileää ruskeaa neuletta sen tekemiseen ei paljon aikaa mene.

Jossain vaiheessa löysin tämän ohjeen Garnstudion sivuilta, se on drops design ohje. Olen nyt saanut valmiiksi tämän keltaisen Katrille, Ellin oranssi on vielä puikoilla - liivi ei ole töihin tai autoon otettava neule koska siinä roikkuu 7 kerää lankaa. Tästä hatusta tuli hieno ja heti kun kolleegani näki sen hän tilasi yhden kummallekin lapsenlapselleen. Lupasin. Tätä oli tosi mukava tehdä, en pidä yksitoikkoisista neuleista eikä tämä ollut sellainen, ei myöskään liian haastava jotta siihen olisi keskitettävä kaikki huomio.



pattern: Garnstudio here (only in Finnish behind this link)
ohje: Garnstudion sivut

yarn: Novita 7 veljestä 75% wool / 25% polyamide (originally Alpaca)
lanka: Novita 7 vejestä 75% villaa / 25% polyamidia (alunperin Alpakkaa)

needles: size 4mm cirular 40cm, size 4mm dpn's
puikot: 40cm 4mm pyöröt, 4mm sukkapuikot


other: some cardboard for the pompons
muuta: pahvia tupsuja varten



No comments: