Wednesday, November 19, 2008

Ohje miehen kämmekkäille
Luo 56 s langalla jonka tiheys on 34krs/26s = 10cm (esim itse käyttämääni 7 veljestä lankaa). Käytä sopivia puikkoja silmukkatiheyden saavuttamiseksi, itse käytin 3mm sukkapuikkoja. (ohuemmat kuin langan suositus mutta halusin tiheät ja lämpimät kämmekkäät). Neulo 2o, 2n joustinta 9cm, sitten 2 krs sileää neuletta. Seuraavalla krs:lla (3) aloita luomalla 1 s, 2o, luo 1 ja neulo krs loppuun (kaikki lisätyt silmukat tulevat 1 puikolle ja kannattaa pitää siinä vaikka tuntuisi vähän hankalalta). Neulo 3 kerrosta sileää neuletta. Kierros 7: luo 1, 4o, luo 1 ja neulo krs loppuun. Neulo 2 sileää kierrosta. Kierros 10: luo 1, 6o, luo1 ja neulo krs loppuun. Neulo taas 3 sileää kierrosta. Kierros 14: luo 1, n8, luo 1 ja neulo krs loppuun. Neulo 2 sileää kierrosta. Kierros 17: luo 1, n10, luo 1 ja neulo krs loppuun. Neulo 3 sileää kierrosta. Kierros 21: luo 1, n12, luo 1 ja neulo krs loppun. Neulo vielä kaksi kierrosta sileää neuletta.

Seuraavalla kierroksella ota langalle 1 puikon ensimmäiset 14s ja luo tilalle 2 uutta (vain 2). Neulo nyt silee neuletta suljettuna neuleena kunnes kappaleen korkeus 10 sileän neuleen alusta. Neulo 1 puikko sileää (14s). Neulo puolet 2 puikon silmukoista yhdelle puikolle ja puolet toiselle (tässä vaiheesa olisi hyvä jos käytössä olisi kaksi settiä puikkoja, mutta jollei ole ota puikon 1 ja 4 silmukat langalle odottamaan jotta käytössäsi olisi tarpeeksi puikkoja). Neulo nyt 3 puikon ensimmäiset 5 silmukkaa yhdelle puikolle ja 2 uudelle puikolle (ja jätä puikon viimeiset 7 s odottamaan puikolle jos puikkoja on tarpeeksi tai nosta langalle). Samalle puikolle luo3 s ja neulo vielä 2s puikolta jolla on entisen 2 puikon 7 viimeistä silmukkaa näin muodostaen kolmion. Neulo näille silmukoilla sileää neuletta suljettuna neuleena kunnes pikkusormen mitta on 3cm. Päätä silmukat.

Laita nyt kaikki silmukat puikoille ja aloita 1 puikon alusta (eli peukalon puolelta vastakkaisesta reunasta kuin mihin äsken teit sormen). Neulo kunnes tulet pikkurillin juurelle, poimi reunasta 3 silmukkaa ja neulo krs loppuun. Neulo vielä 3 kierrosta sileää suljettua neuletta.

Neulo nyt 1 puikon 14s, neulo 7 s uudelle puikolle, vaihda puikkoa, neulo 7s. Ota uusi puikko, neulo 3o, luo 2 ja neulo 1s oikein kakkospuikolta taas muodostaen kolmion. Neulo sileää suljettua neuletta kunnes sormen pituus pikkurillin puolelta (siitä mistä poimit aiemmin 3s) on 4,5cm. Päätä kaikki silmukat.

Aloita nyt äsken neulomasi sormen juuresta ja poimi reunasta 2s. Neulo samalle puikolle 5o nelospuikolta (jossa on 14s aloittaessasi). Ota uusi puikko ja neulo vielä 2o nelospuikolta, luo samalle puikolle (jossa 2o) 3s ja jaa nyt 1 puikon 14s kahdelle puikolle. Neulo äsken käyttämällesi puikolle (jossa 2o ja luodut 3) vielä 2s 1 puikon jälkimmäisestä 7 silmukasta näin muodostaen kolmion. Neulo sileää suljettua neuletta. Kun sormi on 4,5cm päätä silmukat.

Ota jäljellä oleva silmukat ja aloita taas 1 puikon alusta. 5o yhdelle puikolle, ota uusi puikko, neule 2o, poimi 4, neulo 1 ja ota uusi puikko jolle neulot krs:n viimeiset silmukat. Neulo sileää suljettua neuletta kunnes sormen korkeus on 4,5cm, päätä sitten silmukat.

Poimi nyt huppua varten 14s kämmenselästä noin 1,5 cm pikkurillin alun alapuolelta seuraavasti. Vie lanka kämmekkään sisänn sitä kautta mitä käsikin menee ja poimi virkkuukoukulla silmukoiden läpi (yksi kuhunkin) 14 silmukkaa. Katkaise lanka niin pitkäksi että se roikkuu resorin ulkopuolella jotta voit helposti kiristää silmukoita.

Aloita hupun neulominen keskeltä kämmenselkää ja neulo puikolle viimeiset 7s kämmenselän silmukoista. Ota toinen puikko ja luo sille 7s. Ota kolmas puikko ja luo sille niin ikään 7s. Neulo neljännelle puikolle kämmenselän ensimmäiset 7s. Jatka neulomista suljettuna neuleena siten että kämmenselän 14 neulotaan sileänä neuleena ja kämmenpuolen 14 seuraavasti resoria:
2n, 2o, 2n, 2o, 2n, 20, 2n. Neulo näin 7 kierrosta jonka jälkeen neulo kaikilla silmukoilla sileää suljettua neuletta kunnes hupun korkeus on 7,5cm. Aloita nyt kavennukset seuraavasti. 2oyht, 5o. Toista kierroksen loppun. Neulo 5 kierrosta kaventamatta. Seur kierroksella 2oyht, 4o toistaen kierroksen läpi. Neulo 4 kierrosta kaventamatta. Seur kierroksella 2oyht, 3o kierroksen loppun toistaen. Neulo 3 kierrosta kaventamatta. Seur kierroksella 2oyht, 2o toistaen kierroksen loppuun. Nyt älä enää neulo kierroksia kaventamatta vaan kavenna heti seuraavalla kierroksella 2oyht, 1o toistaen kierroksen loppuun. Seuraavalla kierroksella neulo koko kierroksen ajan 2oyht. Nyt sinulla on 8 silmukkaa jäljellä. Vedä lanka jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä.


Nyt on peukalon vuoro. Aloita peukalon neulominen keskeltä silmukoita seuraavasti. Neulo yhdelle puikolle 6o, ota uusi puikko ja neulo sille viimeinen silmukka oikein. Poimi aukon reunasta 5 silmukkaa ja neulo samalle puikolle vielä seur puikon 1 silmukka. Jatka näillä silmukoilla suljettua sileää neuletta kunnes peukalon korkeus poimituista silmukoista (eli peukalonhangasta) on 2,5cm. Seuraavalla kierroksella päättele kakki 7s kakkospuikolta (ts se puikko jossa on silmukat jotka aiemmin poimit reunasta) ja neulo kierroksen loppun. Seuraavalla kierroksella luo 7 uutta silmukkkaa päätellyjen tilalle ja neulo kierros loppuun. Neulo sileää suljettua neuletta kunnes peukalon korkeus on 5,5cm. Aloita kavennukset. Neulo 2oyht, 2o ja vielä viimeinen s oikein. Seuraavalla kierroksella neulo 2oyht, 1o ja viimeinen oikein. Seuraavalla kierroksella neulo 2oyht koko kierroksen alan. Nyt sinulla on 6silmukkaa jäljellä. Neulo 2oyht ja vedä lanka jäljellä olevien 3s läpi ja kiristä. Päättele langanpätkät ja sinulle on valmis kämmekäs.

Neulo toinen kämmekäs ensimmäisen peilikuvaksi.

No comments: