Monday, April 19, 2010

Polvisukka kokoa 39, pohkeen ympärys 39cm

Luo valitsemallasi tavalla 26s (tai yhteensä 52 jos käytät jotain muuta tapaa kuin lyhennetyin kierroksin tehtävää kärkeä) ja neulo varpaan kärki. Jos lyhennetyt kierrokset eivät ole sinulle tuttuja katso kuinka Wendy Johnson teki sen.

Neulo nyt suoraa kunnes sukan pituus kärjestä on 19cm. Lisää jalan päälle yksi silmukka ennen ensimmäistä jalkapöydän silmukkaa ja yksi viimeisen jälkeen (yhden puikon alkuun, toisen loppuun, nyt voit vielä päättää kumpi puoli sukasta on päällipuoli jos on jotain eroa). Lisää samalla tavalla kaksi silmukkaa taas 20cm kohdalla. Neulo nyt suoraan kunnes sukan pituus kärjestä on 21,5cm.

Tee nyt kantapää. Itse käytin lyhennetyin kierroksin tehtyä kantapäätä, jos se ei ole tuttu ohje löytyy samalta Wendyn sivulta kuin äskeinen varpaan kärjen ohje. Yleensä (kuten tälläkin kertaa) poimin yhden silmukan siitä mistä (molemmin puolin) kantapää yhdistyy sukan päällipuoleen estäen näin reiän synnyn, mutta tällä kertaa en kaventanut sitä pois parin kierroksen päästä kuten yleensä vaan annoin sen seurata mukana. Neulo nyt suoraan 7cm. Nyt sinun tulisi olla suunnilleen siinä kohdassa jossa pohje alkaa levetä.

Tästä eteenpäin kierroksen alku ja loppu on pohkeen takana. Lisää nyt yksi (vuoroin oikealle ja vasemmalle puikolle). Neulo kierros loppuun ja kolme kierrosta suoraan. Toista nämä vielä 4 kertaa niin että lopulta olet lisännyt 5 silmukkaa ja lopussa on kolme sileää kerrosta. Nyt työn pitäisi olla noin 15,5cm. Jollei ole, sopeuta omaan käsialaasi.

Seuraavalla kierroksella lisää 1 SEKÄ kierroksen alussa ETTÄ lopussa (yhteensä siis kaksi). Minä tein sen niin että lisäsin yhden edellisen kierroksen silmukoiden päätteeksi ja yhden kierroksen alkuun. Lopputulos on sama, minusta lisätyt silmukat tulivat täten paremmin riviin, mutta rivien kanssa saa tällöin olla tarkkana että tulee tarpeeksi monta sileää kerrosta väliin.
Neulo 2 kierrosta lisäämättä. Toista nämä vielä 10 kertaa (lisää 2 ja kaksi kierrosta sileää).

Lisää 2, neulo 3 riviä sileää. Toista vielä kuusi kertaa. Sen jälkeen lisää kaksi, neulo neljä kierrosta lisäämättä, yhteensä 8 kertaa. Lisäykset on tehty.Neulo nyt 24 kierrosta sileää jonka jälkeen on resorin vuoro. 1 oikein, 1 nurin resoria 6,5cm jonka jälkeen päätä silmukat. Minä käytin Savannahchickin resorin päättelyohjetta koska se on siisti ja joustava. Jos se ei ole tuttu sinulle, se löytyy täältä.

No comments: